Θέση για το ζήτημα που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις για τη 17 Νοέμβρη παίρνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Δρίτσας: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη – Ο λόγος μου δεν ήταν πλήρης

Ο ίδιος ο Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «πράγματι, μπορώ να παραδεχθώ -και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, δεν μου επιτρέπεται από την πολύχρονη εμπειρία μου- ότι ο λόγος μου εν προκειμένω, σε αυτή την συνέντευξη και ειδικά σε αυτό το σημειο, δεν ήταν πλήρης. Ήταν ελλειπτικός, αφαιρετικός, γρήγορος στην εξέλιξη της συζήτησης. Είπα ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί” από την 17Ν, όχι ότι δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν … δεν είναι διατύπωση της στιγμής, είναι πορεία ζωής. Δεκαετίες, προσωπικά, ηθικά και πολιτικά … η αντίθεση με την τρομοκρατία είναι ευθεία, είναι απόλυτη η απόσταση και η αντίθεση… είπα ότι «δεν πέρασε» τότε η τρομοκρατία στην Ελλάδα, ότι δεν τρομοκρατήθηκαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν φοβήθηκαν … αυτή είναι η ουσιαστική μου θέση».

«Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους καλοπροαίρετα κατανόησαν έτσι τα λεγόμενά μου», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ερμηνεία που δόθηκε ότι ο ίδιος δεν τρομοκρατήθηκε λόγω του ότι δεν ανήκει στην Δεξιά.

«Είναι λεπτό θέμα, αφορά ανθρώπινες ζωές. Δεν κάνω διακρίσεις αν κάποιος είναι Αριστερός ή Δεξιός ή οτιδήποτε» κατέληξε.