Σε τακτική παραπέμπει πλέον το απότομο κλείσιμο του τηλεφώνου από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο του Δ. Λιγνάδη, στον τηλεοπτικό «αέρα». Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την προφυλάκιση του πελάτη του, μετά την απόρριψη της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει, ο Αλ. Κούγιας προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι ανέλαβε την υπόθεση υπό ασφυκτικές προθεσμίες και επέμεινε ότι υπήρχαν δικονομικά λάθη στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όταν όμως ο Γ. Παπαδάκης του επισήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία, αφού ούτε έρευνα έγινε στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη ούτε κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές του συσκευές, ο Αλ. Κούγιας έχασε την ψυχραιμία του. «Όχι, όχι» επαναλάμβανε. «Αυτό απαγορεύεται. Δεν μιλάμε για διαδικασία που συλλαμβάνει κάποιον επ’ αυτοφώρω» ισχυρίστηκε. Και όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι αυτό έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις, ο Αλ. Κούγιας το μόνο που είχε να πει ήταν: «Ποιος λέει αυτές τις νομικές ανοησίες;».

Η συζήτηση φαινόταν ότι έπαιρνε μια τροπή που δεν άρεσε καθόλου στον ποινικολόγο. Έτσι, αποφάσισε να το βάλει στα πόδια. «Με πήρατε και είμαι πολύ κουρασμένος. Έχω κοιμηθεί τρεις ώρες. Έχω πρόβλημα, πρέπει να ντυθώ, 9 η ώρα πρέπει να είμαι στο δικαστήριο» και έκλεισε το τηλέφωνο.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9j9bl35g44x-st

Η συμπεριφορά Κούγια προκάλεσε την οργή του Γ. Παπαδάκη. «Είσαστε ο Αλέξης Κούγιας γιατί στην αρχή με τη φωνή σας δεν σας γνώρισα. Μόλις κλείσατε το τηλέφωνο, το επιβεβαιώσατε. Όταν δεν σας συμφέρει, κλείνετε το τηλέφωνο. Δεν θα κάνετε τις συνεντεύξεις όπως θέλετε εσείς. Ούτε θα σας δίνουμε βήμα. Διαφορετικά να πάτε στο εμπορικό του σταθμού να αγοράσετε χρόνο» υπογράμμισε.

«Έχω την εντύπωση πως εμένα με κάλυψε και το κλείσιμο του τηλεφώνου» συνέχισε ο δημοσιογράφος. «Εγώ είχα σκοπό να σας ρωτήσω: συνωμοτεί όλος ο κόσμος προκειμένου ο πελάτης σας να βρεθεί σήμερα προφυλακισμένος; Στην αρχή ήταν ο στόχος η κ. Μενδώνη, τα έργα στο Ελληνικό και ότι πίσω από αυτή την επίθεση πάμε για πρόωρες εκλογές. Στη συνέχεια είναι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Μπιμπίλας και 2-3 δικηγόροι, οι οποίοι δεν τα πάνε καλά με τον πελάτη σας. Εσείς το αλλάξατε. Αυτά ήθελα να σας ρωτήσω και εσείς να μας απαντήσετε» υπογράμμισε. «Σας ευχαριστώ που κλείσατε το τηλέφωνο γιατί εμένα μου δημιουργήσατε την εντύπωση ότι δεν θέλετε να ακούσετε τα επόμενα ερωτήματα» κατέληξε ο Γ. Παπαδάκης.