Για συνθήκες «πολέμου» κατά την εφημερία χθες, Κυριακή, στα νοσοκομεία της Αττικής, ανάλογες με την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημαίνοντας ταυτόχρονα «συναγερμό» για την πληρότητα των ΜΕΘ-Covid, καθώς υπάρχουν μόνο εννέα κενές κλίνες σε σύνολο 239 στην Αττική.

«Διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού μένουν πια πολλές ώρες στις κλινικές εως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Η ΜΕΘ είναι γεμάτες. Δόθηκαν επτά κλίνες στο ΚΑΤ, δέκα στο ‘Αττικό’ και πέντε στο ‘Θριάσιο’ και γέμισαν αμμέσως» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στα εφημερεύονται νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν συνολικά την Κυριακή 152 θετικά και 21 ύποπτα περιστατικά κορονοϊού.
 
Αττικό: Εισήχθησαν 39 ασθενείς
Ευαγγελισμός: Εισήχθησαν 60 ασθενείς
Σωτηρία: Εισήχθησαν 25 ασθενείς
Σισμανόγλειο: Εισήχθησαν 28 θετικά και 21 ύποπτα κρούσματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ γεμίζουν οι κλινικές και ανοίγουν νέες, ενώ τα «νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ράντζα γενικών περιστατικών», όπως το «Αττικό» όπου χθες, Κυριακή, εισήχθησαν 131 ασθενείς γενικά περιστατικά.
 
Γέμισαν σχεδόν και τα τρία νοσοκομεία που είναι σποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού «Αμαλία Φλέμινγκ», «Δυτικής Αττικής», «Παμακκάριστος». «Διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού μένουν πια πολλές ώρες στις κλινικές εως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Η ΜΕΘ είναι γεμάτες. Δόθηκαν επτά κλίνες στο ΚΑΤ, δέκα στο ‘Αττικό’ και πέντε στο ‘Θριάσιο’ και γέμισαν αμέσως» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Γεμάτες είναι 38 πραγματικές κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό και μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής. Στο Σωτηρία η ΜΕΘ είναι πλήρης με 84 ασθενείς.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9gavz6ra45l-se

Πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική

Σε σύνολο 239 ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένουν αυτή τη στιγμή μόλις εννέα κενές – δύο κλίνες στο ΚΑΤ, έξι στο Αττικό και μία Θριάσιο.

 • Σωτηρία: Πλήρης η ΜΕΘ με 84 ασθενείς.
 • ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 14 κλίνες
 • Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
 • Σωτηρία: Νοσηλεύονται 84 ασθενείς στις 84 κλίνες
 • Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 38 ασθενείς στις 38 κλίνες. Σε πολύ έκτακτη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ λόγω εργασιών. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιούνται
 • Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες
 • ΕΛΠΙΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες
 • ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες
 • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες
 • Θριάσιο: Νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 17 κλίνες – «Σήμερα εφημερεύει και γίνεται χαμός από περιστατικά χωρίς κενό κρεβάτι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες σε κλινικές για νοσηλεία» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ
 • Αττικό: Συνολικά 130 οι νοσηλεύομενοι ασθενείς με κορονοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 27 ασθενείς στις 33 κλίνες.

Κρίσιμη η κατάσταση στην Πάτρα

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Ρίο της Πάτρας, όπου ενημερώθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου για την κρισιμότητα της κατάστασης.  Το νοσοκομείο γέμισε τις δύο κλινικές με 47 θετικά περιστατικά και επτά ύποπτα κρούσματα. «Σήμερα για να ανταπεξέλθει στην εφημερία άνοιξαν και τρίτη κλινική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Σαββατοκύριακο γέμισαν οι κλίνες ΜΕΘ και άνοιξαν μία νέα ΜΕΘ 8 κλινών. Νοσηλεύονται 16 διασωληνωμένοι στις 21 κλίνες. Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας νοσηλεύονται 4 ασθενείς διασωληνωμένοι στις 9 κλίνες ΜΕΘ. Απομένουν δέκα κλίνες κενές ΜΕΘ και εξυπηρετούν όλη τη Δυτική Ελλάδα» συμπλήρωσε.

24ωρη απεργία νοσοκομειακών την Τρίτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τρίτη 22 Φεβρουρίου . Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη στο υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: Ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).