Ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες έκανε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με φόντο την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η Λίνα Μενδώνη απολαμβάνει της επιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής». 

Εν τω μεταξύ, ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ενισχύονται οι φωνές που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ενώ στο Μαξίμου βρίσκονται σε αδιέξοδο, μετρώντας το timing, τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης Λιγνάδη και, κυρίως, τις επιλογές του μικρότερου πολιτικού κόστους, ώστε να προστευτεί προσωπικά και πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ενημέρωση η κα Πελώνη ξεκίνησε λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ενθάρρυνε τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν. Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας, ενώ ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως για το θέμα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Ερωτηθείσα αρχικά αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κα Πελώνη είπε ότι η έκφραση αυτή είναι ατυχής κι αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη

Σε δεύτερη ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο αποπομπής της Λίνας Μενδώνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη. Η κυρία Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού». Σε νέα ερώτηση για το αν η κ. Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, παρά τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού χώρου, η απάντηση της ήταν κατηγορηματική: «Ναι» είπε.

Επίσης σε ερώτηση για το αν ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη ή κατατέθηκε αυτοβούλως από τον διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, η κ. Πελώνη ανέφερε: «Έχει απαντηθεί αυτό το ζήτημα. Ο κ. Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτηση του στις 6 Φεβρουαρίου, έγινε αμέσως δεκτή και η συνέχεια είναι γνωστή».