Την εκτίμηση ότι τον τρίτο μήνα της άνοιξης θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα και οι εταιρείες catering εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ δεσμεύθηκε και για μέτρα στήριξης της εστίασης που έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των επανωτών lockdown.

«Αν και πρόκειται για προσωπική άποψη, νομίζω ότι από τις αρχές Μαΐου θα μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε έγκαιρα να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να μη τρέχουν την τελευταία στιγμή να κλείσουν ραντεβού και μέρα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, προκειμένου από κοινού να σχεδιάσουν ένα καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9dif2iq9yjl-st