Ητελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που μετατέθηκε φέτος για τις 25 Απριλίου λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ διαφορετική και προσαρμοσμένη στους περιορισμούς της πανδημίας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στην υπό περιορισμούς πόλη του Λος Άντζελες, στο Dolby Theater, τον εμβληματικό χώρο στην καρδιά του Χόλυγουντ που παραδοσιακά φιλοξενεί τα Όσκαρ, αλλά και σε διαφορετικά άλλα μέρη, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη σε πόσα και ποια.

«Η Ακαδημία είναι αποφασισμένη να παρουσιάσει μια τελετή απονομής των Όσκαρ άνευ προηγουμένου, προτάσσοντας τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος τύπου της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου που απονέμει τα χρυσά αγαλματίδια, σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Για να δημιουργήσουμε ένα θέαμα με φυσική παρουσία, το οποίο το κοινό μας παγκοσμίως θέλει να παρακολουθήσει, προσαρμοσμένοι στους περιορισμούς της πανδημίας, η τελετή θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών το εμβληματικό Dolby Theatre», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πηγές, την τηλεοπτική παραγωγή της τελετή απονομής των 93ων βραβείων Οσκαρ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου έχει αναλάβει ο Στίβεν Σόντεμπεργκ.

Η Ακαδημία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την 93η τελετή ή τις διάφορες τοποθεσίες όπου θα διεξαχθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τελετή των βραβείων Όσκαρ οργανώνεται ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές. Τη δεκαετία του 1950 η αναμετάδοσή της έγινε από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.