Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής, κατά την οποία καταγράφηκαν διαφωνίες των ειδικών για πολλά ζητήματα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. 

  • Όπως ανακοινώθηκε, το Σαββατοκύριακο θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18:00, ενώ τα καταστήματα, στο σύνολό τους, θα είναι κλειστά. Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και τα σούπερ μάρκετ.
  • Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά για όλες τις βαθμίδες, πλην των Λυκείων που θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
  • Στο λιανεμπόριο, σταματάει το click in shop, δηλαδή η είσοδος στο κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού, που ίσχυε για την ένδυση, την υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία. Το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Όπως προαναφέρθηκε όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.