Στο επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, μπαίνουν από σήμερα οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με πρωταρχική διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, κατήγγειλαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τον Πέτρο Φιλιππίδη, για σεξουαλική παρενόχληση, ζητώντας παράλληλα τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), δήλωσε πως οι καταγγελίες που έχει δεχθεί το ΣΕΗ «αυτή την στιγμή, ανέρχονται σε πάνω από 1000, για κάθε είδους περιστατικά», τονίζοντας ότι «έρχονται καθημερινά ανά δεκάδες».

Επίσης, για κάθε φάκελο που ανοίγει θα καλούνται σε ακρόαση οι καταγγέλλοντες και οι καταγγελλόμενοι. Στη συνέχεια και με το τέλος της ακρόασης θα συνεδριάζει εκ νέου το Πειθαρχικό για να πάρει την απόφασή του.

Η δυνατότητα που έχει το Πειθαρχικό του Σωματείου Ηθοποιών είναι από απλή σύσταση μέχρι ισόβια διαγραφή, ποινές που, όπως είπε ο Κώστας Τσαρούχας έχουν ηθική διάσταση και δεν συνδέονται με τη δυνατότητα ενός ηθοποιού να ασκεί το επάγγελμά του.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κάποιες υποθέσεις να έχουν και ποινική διάσταση, ο Πασχάλης Τσαρούχας δεν το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι κάποιες μπορεί για το ποινικό κομμάτι να έχουν παραγραφεί.