Το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της κ. Μενδώνη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σκληρή ανακοίνωση μετά τον χθεσινό σάλο για τη θέση του Δημήτρη Λιγνάδη.​

Η κ. Μενδώνη να ενημερώσει άμεσα τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του μετά τον χθεσινό σάλο και τις φήμες για παραίτηση Λιγνάδη από τη θέση του.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης,  σε ανάρτησή της η συγγραφέας και δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα  έγραψε πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη, χωρίς να αναφέρει τον λόγο, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πηγές που δεν κατονόμαζε.

Η ανάρτηση της προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου που λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες.» 

Τελικά το απόγευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εξέδωσε και ο ίδιος επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως». «Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το γεγονός, κυρίως ως προς τον τρόπο απόκρισης του υπουργείου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που αναφέρει: «Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Περιμέναμε ότι η κα. Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της.​»

Σημειώνεται τέλος, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε οριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Αύγουστο του 2019 και η θητεία του είναι τριετής. Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, αναπληρωτής Διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.