Υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας τάσσονται ολοένα και περισσότεροι ειδικοί στις ΗΠΑ, την ώρα που τα κρούσματα των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, συστήνουν στους πολίτες να φορούν μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική, ώστε να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι πολίτες πρέπει να αγοράσουν τις μάσκες υψηλής ποιότητας KN95 ή N95, ενώ «κατηγορούν» τις ΗΠΑ ότι υστερούν στη μαζική παραγωγή υψηλής ποιότητας μασκών στους πολίτες.

Ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Τομ Φρίντεν καλεί τον κόσμο να φορά μάσκες υψηλότερης ποιότητας, λέγοντας ότι «Η ύπαρξη πιο μεταδοτικών ιών τονίζει την ανάγκη να κάνουμε όχι απαραίτητα περισσότερα αλλά καλύτερα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Άντονι Φάουτσι, είχε δηλώσει πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι αποτελεί κοινή λογική να πιστεύουμε ότι η διπλή μάσκα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων στις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει την οδηγία του για τις μάσκες ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να επιλέγουν μάσκες που έχουν καλή εφαρμογή με δύο ή περισσότερες στρώσεις πλενόμενου υφάσματος και να αποφύγουν χειρουργικές μάσκες.