Για το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο δεν βασίστηκε σε επαρκή αριθμό τεστ, μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία προέβλεψε αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Mιλώντας στο iatronet.gr τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης «στηρίχθηκε στην ανάγκη να ανοίξουμε», αμφισβητώντας την επάρκεια των δεδομένων από τα τεστ «πολλά από τα οποία είναι rapid tests, τα οποία έχουν μικρότερη ευαισθησία, άρα και αξιοπιστία».

«Θα προτιμούσα να είχαν γίνει περισσότερα τεστ, πριν αποφασιστεί το άνοιγμα μεγάλων πολυκαταστημάτων και mall. Πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε νέα έξαρση, ελπίζω όχι πολλούς θανάτους. Δεν θα εκπλαγώ εάν έχουμε έξαρση στα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι σαφές πως όσο λιγότερα μέτρα λαμβάνεις, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα», σημείωσε η κ. Λινού.

Και πρόσθεσε: «Οι εμβολιασμοί είναι πολύ λίγοι και φαίνεται πως λιγοστεύουν οι παραλαβές από τις παρασκευάστριες εταιρείες. Η χορήγηση δεν είναι καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε. Όσο καθυστερούμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα έχουμε».