Σχεδόν κυνικά παραδέχτηκε την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως όμως υποστήριξε αυξήθηκε μόνο κατά 321 άτομα επιβαρύνοντας κατά 5 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό.

«Πάμε, όμως, να δούμε και τη διαφορά. Η διαφορά μαζί με αυτό είναι τριακόσια είκοσι ένα άτομα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης. «Πόσο θέλετε; Θέλετε 1.500 ευρώ επί δώδεκα, 5.000.778» υπολόγισε μάλιστα, αναφερόμενος στο επιπλέον μισθολογικό κόστος ανά έτος και παραβλέποντας προφανώς την προεκλογική δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη για τη μείωση των μετακλητών.

Στο σχολείο λέγαμε «έχει άλλο πιο έξυπνο παιδί από εσένα η μάνα σου;» σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών.

Στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπενθύμισε ότι από τις βασικές προεκλογικές και προσωπικές πολιτικές σημαίας του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν οι προσλήψεις των μετακλητών. «Και έρχεστε εσείς εδώ μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης και αναγνωρίζετε ότι έχετε πάρει περισσότερους μετακλητούς από αυτούς που υπήρχαν το ’19» παρατήρησε.

«Ο υπολογισμός σας έβγαλε 321 παραπάνω. Και έρχεστε κ. Βορίδη και αναγνωρίζετε εδώ ότι έχετε προσλάβει περισσότερους μετακλητούς, που κοστίζουν πολύ περισσότερο στον Έλληνα φορολογούμενο και αντί να ζητήσετε συγγνώμη για όσα λέγατε προεκλογικά, ζητάτε και τα ρέστα; Ε αυτό δεν γίνεται» υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης.