Άρχισαν πάλι να κλείνουν σχολικά τμήματα, μόλις λίγα 24ωρα αφότου άνοιξαν, λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.

Κλειστό είναι από την Τετάρτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου στην περιοχή Βουβάλη, καθώς το απόγευμα της Τρίτης μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η Κάλυμνος είναι ήδη ένα νησί με αυξημένο ιικό φορτίο το οποίο βρίσκεται στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, άμεσα ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Αρχή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και αρχικά δόθηκε προφορική εντολή για αναστολή της λειτουργίας όλου του σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει και η επίσημη έγγραφη απόφαση.

Το σχολείο προβλέπεται να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2021. Από τη Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ενημερωθεί οι γονείς ενώ σήμερα πρόκειται να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο για την τηλεκπαίδευση, αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη.

Επίσης, κλειστό  και το τμήμα της πέμπτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τη δασκάλα της τάξης, η οποία είναι ασυμπτωματική.