Συνέχεια στις καταγγελίες για λογοκρισία στο facebook σε ό,τι αφορά τις αντιπολιτευτικές αναρτήσεις έδωσε o καθηγητής Αρχιτεκτονικής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα οι εν λόγω καταγγελίες το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν, με αρκετές αναρτήσεις που αφορούν κριτική στην κυβέρνηση να «κόβονται» από το συγκεκριμένο κοινωνικό μέσο χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση.

Ειδικότερα, ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει:

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

«H χθεσινή καταγγελία ότι κοινωνικές ιστοσελίδες και προσωπικοί λογαριασμοί με αντιπολιτευτικές αναρτήσεις δέχονται τις τελευταίες ημέρες οργανωμένη επίθεση “καταγγελιών” από άγνωστο κέντρο δυστυχώς είναι αληθινή. Το facebook πρωτοχρονιάτικα μου απαγόρευσε να αναδημοσιεύσω την ανακοίνωση της πανεπιστημιακής πρωτοβουλίας Όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια ως fake news! Ενώ η ταυτότητα μου και η πανεπιστημιακή ιδιότητα μου είναι δηλωμένη και αναγράφεται σε αυτόν τον λογαριασμό. Πρόκειται για επιλογή, όχι του facebook αλλά υπαρκτού εγχώριου πολιτικού κέντρου το οποίο χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο μαζικών καταγγελιών για ανύπαρκτες παραβιάσεις στοχεύοντας να “κατεβάσει” την ενημέρωση στα social media που ξεφεύγει από το λιβανιστήρι των χρυσοπληρωμένων ΜΜΕ. Συνεχίζουμε!»