Κλειστά μέχρι να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα θα παραμείνουν τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, στις σκέψεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες -όπως τα μπαρ – δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές μέχρι να έρθει το εμβόλιο του κορoνοϊού.

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο Lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια». «Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δήλωσε όμως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.