Έπειτα από τις ανέμελες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα μαζί με πέντε μοτοσικλετιστές, στο φως έρχεται και βίντεο από την εκδρομή του πρωθυπουργικού ζεύγους στις 29 Νοεμβρίου. Στο βίντεο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εμφανίζεται να παίρνει μια από τις μηχανές των παρευρισκόμενων που φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό για να κάνει μια βόλτα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς πέρα από το ηθικό ζήτημα της ξέγνοιαστης εκδρομής ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω lockdown και υγειονομικής κρίσης με περίπου 100 θύματα καθημερινά, με τεράστιες ελλείψεις σε ΜΕΘ και ασφυξία στο ΕΣΥ, το πρωθυπουργικό ζεύγος φαίνεται να μην τηρεί τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις, οι μάσκες και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται γιατί είναι ανθρώπινος» και «ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον»…