Το νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο δοκιμάζεται άγρια από την επέλαση της πανδημίας του κοροναϊού, επισκέφτηκε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την οδυνηρή πραγματικότητα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση, καλώντας τους υπουργούς να σταματήσουν επιτέλους να μιλάνε και να συναισθανθούν την πραγματικότητα. «Το νοσοκομείο της Δράμας γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι έχει μετατραπεί σε covid νοσοκομείο. Οι περιγραφές που έκαναν οι γιατροί και νοσηλευτές είναι σοκαριστικές. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές. Διότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες. Τούτη την ώρα έχει νόημα να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν λύσεις και κινήσεις για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη τόνισε ότι είχε την ελπίδα ότι «στη χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων και στα ειδησεογραφικά sites από τη βόρειο Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Όπως ανέφερε, τούτη την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα αιμορραγεί, αφού είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς για νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων είτε αεροπορικώς στην Αθήνα «το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια παραμένουν κλειστά. Και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης που θα μπορούσαν κι αυτές να συνδράμουν , επίσης παραμένουν κλειστές. Και όποιες ιδιωτικές ΜΕΘ, ιδιωτικές κλινικές, εντός εισαγωγικών επιτάσσονται , δεν επιτάσσονται, ενοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν δημόσια χρήματα ιδιώτες».

Χαρακτήρισε τις αποφάσεις αυτές «εγκληματικές» και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι η κατάσταση που βιώνει η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον νότο τις επόμενες ημέρες».