Την ώρα που το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας εκπέμπει «SOS»  και δηλώνει πως «έχουμε γίνει Βόρεια Ιταλία» , δείχνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, οι κλίνες του οποίου είναι πλήρεις, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας, υποστήριξε σήμερα πως το πρόβλημα έγκειται στην πόλη της Δράμας και όχι στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δράμα έχουν γίνει δεκάδες διακομιδές άσθενών προς άλλες περιοχές το τελευταίο διάστημα καθώς δεν υπάρχει κενό κρεβάτι για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ασθενείς από τη Δράμα ήταν και οι πρώτοι που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με αεροδιακομιδή, πριν από ένα 24ωρο, καθώς δεν βρέθηκαν κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αυτήν την ώρα νοσηλεύονται στις κλίνες covid 19 του νοσοκομείου πάνω από 140 ασθενείς ενώ αποτελεί πρώτιστη ανάγκη για το νοσοκομείο η στήριξή του με πεπειραμένο και εξιδεικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και με ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, παθολόγων , πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, εντατικολόγων  και γενικών ιατρών.

Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου, με την επείγουσα ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν τους πολίτες ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας έχει μετατραπεί και νοσηλεύει αποκλειστικά covid διασωληνωμένα περιστατικά με 12 κλίνες και εμφανίζει σταθερή πληρότητα 100%.

Η πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου, Παρθένα Κιόρτεβε, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική. Όπως τόνισε, έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ, οι ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε χειρουργεία ενώ άλλοι διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Επεσήμανε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών και υποστήριξε ότι το νοσοκομείο της Δράμας πλήττεται περισσότερο σε σχέση με νοσοκομεία άλλων νομών και δεν επαρκούν οι γιατροί.

Ωστόσο, σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως το νοσοκομείο της Δράμας δεν έχει πρόβλημα, καθώς «είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12» και πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές, αναφερόμενος μάλιστα τόσο στη «συγκλονιστική προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού»  του νοσοκομείου, όσο και στη «μάχη»  που δίνουν οι Δραμινοί. Κατέληξε πως το πρόβλημα υπάρχει στην πόλη της Δράμας και πως «η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη». «Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», δήλωσε