Διχασμένα παρουσιάζονται τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, σχετικά με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, εντός της Επιτροπής, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η καλύτερη επιλογή είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα, πόσο μάλλον από την στιγμή που θα παραμείνουν ανοικτά για δύο εβδομάδες , λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων που ακολουθούν. Διατείνονται πως το άνοιγμα των σχολείων, θα αποτελέσει ένα ρίσκο τη δεδομένη στιγμή.

Παρ’όλα αυτά, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, καθότι, έως τώρα, δεν έχει υπάρξει ομοφωνία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής, την ώρα που ορισμένα μέλη της επιτροπής, θεωρούν πως θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία ανάλογα με το επιδημικό φορτίο της κάθε περιοχής.

Κεραμέως: «Το πιθανότερο είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές»

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σήμερα στο Θέμα 104,6 , πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα, τονίζοντας και πάλι πως «προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να ανοίξουν τα σχολεία» , επισημαίνοντας όμως ότι οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα δρομολογηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.