Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και για τις επόμενες 48 ώρες.

«Σκέφτηκα να ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες.

Ήδη από χθες το βράδυ χιλιάδες πολίτες στην Αργεντινή ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Μαραντόνα στο γήπεδο της Μπόκα, αλλά και σε εκείνο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, ομάδας με την οποία ο Ντιεγκίτο έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα.