Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την αποτυχία της διαχείρισης στη σύσκεψη των ηγετών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα του κορωνοϊού

Είναι οξύμωρο και κωμικοτραγικό να συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορονοϊού με επιτυχία και να τους ενημερώνει ότι μέσα σε λίγους μήνες το σύστημα κατέρρευσε.

Έτσι στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Covid Management Group, δεν υπήρχαν λόγοι για αυτοθαυμασμό αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους άλλους ηγέτες για την τρομακτική έκρηξη κρουσμάτων και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Και αυτοί οι δυο λόγοι ήταν που οδήγησαν στο να μπει η Ελλάδα σε δεύτερο καθολικό lockdown. Μάλιστα, τους είπε ότι οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι κρίσιμες.

Η αναφορά στο δεκαήμερο δεν ήταν τυχαία αφού αυτό το διάστημα θα διαφανεί εάν τα απαγορευτικά μέτρα λειτούργησαν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.