Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης την καταπολέμηση της πανδημίας.

Με τον «αέρα νίκης» να τον ακολουθεί, ο Τζο Μπάιντεν, απευθύνθηκε ως αρχηγός του κράτους τονίζοντας πως οι επόμενοι μήνες θα εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για τις ΗΠΑ, παρά τις ενθαρρυντικές ειδήσεις για το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer. «Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν τονίζοντας πως «η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστια και αυξάνεται».

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε γνωστό ότι όρισε μια ομάδα δράσης «task force» ώστε με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του να καταστεί η αντιμετώπιση της Covid-19 κορυφαία προτεραιότητά του.

«Αυτή η ομάδα θα παρέχει συμβουλές για λεπτομερή σχέδια που θα βασίζονται στις γνωμοδοτήσεις της επιστημονικής κοινότητα», υπογράμμισε ο Μπάιντεν ενώ παράλληλα, κάλεσε για άλλη μια φορά όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και οι μάσκες είναι κρίσιμες για αυτό», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν λέει ότι η διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων πρέπει να είναι διαφανής, ώστε οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στο εμβόλιο Covid-19.