Την πρότασή της για αναστολές σε όλους -πλην του Γιώργου Ρουπακιά- υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου,η οποία στη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την κριτική που έχει δεχτεί.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά για το «έντονο ύφος» της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη κατά τη χθεσινή διαδικασία και συνέχισε, επαναλαμβάνοντας το σκεπτικό της για χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.

«Δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, έγινε ανάγνωση του βουλεύματος για την κατ’ επανάληψη παραβίαση όρων από τον Λαγό

Σύμφωνα με τον γραμματέα της έδρας, το βούλευμα 1184/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναφέρει ότι ο Γιάννης Λαγός παραβίασε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά το πέρας της προσωρινής του κράτησης. Μεταξύ άλλων το βούλευμα Εφετών αναφέρει ότι πρόκειται για «συνειδητή παράβαση των όρων».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε χθες να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα βουλεύματα που αφορούν τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής με επιμέλεια της εισαγγελέως, καθώς, βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δεν χορηγείται αναστολή σε περίπτωση παραβίασης περιοριστικών όρων.

Παίρνοντας το λόγο η Αδαμαντία Οικονόμου υποστήριξε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βουλεύματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους.

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν προτείνω την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

«Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά».

Απάντηση Οικονόμου στη Λεπενιώτη για την αναφορά στον Μιχαλολιάκο

«Ειδικότερα, επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών το 1979, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή 11 μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε μέσα ενημέρωσης συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», σημείωσε η κ. Οικονόμου.