Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι στο χωριό της Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς παραμένουν αποκλεισμένοι 13 ημέρες μετά τον κυκλώνα. 

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε στο Open ο κ. Δημήτρης Γρίβας, εκ των εγκλωβισμένων της περιοχής και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. 

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

«Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που καταστράφηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Βουτηγμένη στη λάσπη ακόμη η Καρδίτσα

Και η πόλη της Καρδίτσας εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της. Ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία και ίντερνετ δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. 

Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά. Ακόμα και οι φούρνοι υπολειτουργούν, πολλοί δεν έχουν ανοίξει μετά την πλημμύρα, καθώς από την υδάτινη εισβολή καταστράφηκαν τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις αλλά και οι προμήθειες σε αλεύρι και άλλες πρώτες ύλες.

Κλειστά παραμένουν και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, καθώς όλα πλημμύρισαν και το εμπόρευμά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται. Η πόλη εξακολουθεί να είναι καλυμμένη με λάσπη. 

Η ηλεκτροδότηση σε πολλά καταστήματα γίνεται με γεννήτριες. Ορισμένα εμπορικά καταστήματα που άρχισαν δειλά δειλά να λειτουργούν, έχουν προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας ανάλογα με το φως της ημέρας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες καλύτερα.