Ηεπ’ αόριστον αναβολή της εισαγωγής στη Βουλή των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία έγινε «λόγω του βροντερού ΟΧΙ που είπαν οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ» και «καθιστά σαφές ότι ο Μητσοτάκης έχει χάσει την δεδηλωμένη» εκτιμά το antinews, σε ένα ακόμη «χτύπημα» κατά του πρωθυπουργού.

«Και μένει να φανεί τι θα κάνει για να απεγκλωβιστεί από αυτό το αδιέξοδο, καθώς η μαμά Μέρκελ του έχει ξεκαθαρίσει ότι η κύρωση των συγκεκριμένων μνημονίων είναι αναπόφευκτη. Που σημαίνει ότι είτε δεν θα διεξαχθεί ποτέ η ψηφοφορία γράφοντάς την στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε θα την φέρει προς ψήφιση ένεκα της απειλής να βγάλει η φράου τους σκελετούς της αγίας οικογένειας από την ντουλάπα, με αποτέλεσμα να του κουνήσουν το μαντήλι οι πατριωτικές δυνάμεις και να ψάχνει βουλευτές για να κυβερνήσει» προσθέτει.

Το άρθρο κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τα έχει κάνει μπάχαλο παντού και κοπιάζει απεγνωσμένα να παραπλανήσει τους πάντες κυνηγώντας τρομοκράτες και σκάνδαλα, μπας και κρατήσει την εξουσία».

Επισημαίνει ακόμα ότι ο κορονοϊός συνεχίζει την νέα επέλασή του αφού «οι άριστοι ανίκανοι του Μαξίμου προσπαθούν να τον σταματήσουν με αστεία μέτρα όπως το κλείσιμο των περιπτέρων».Remaining Time-0:01FullscreenMute

«Πιθανότατα όμως οι κυβερνώντες να αφήνουν επίτηδες ανεξέλεγκτο τον ιό για να φορτώσουν στο νέο lockdown που έρχεται αλματωδώς την… ηθελημένη ανεπάρκειά τους και να εφαρμόσουν την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη ατζέντα τους.

Και λέμε… ηθελημένη, γιατί η κατάσταση με την δεύτερη εφόρμηση του ιού κατέστη χαώδης λόγω της εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων, στρώνοντας έτσι τον δρόμο για την επιβολή των νεοφιλελεύθερων εμμονών τους που θα κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Βέβαια είναι δεδομένο ότι ο σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς, διότι ο λιμός που θα προκληθεί από τον άσπλαχνο νεοφιλελευθερισμό θα είναι πολύ χειρότερος από το περιορισμένο κακό που προκαλεί ο εκμεταλλεύσιμος λοιμός. Με συνέπεια να οδηγηθούμε σε κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της πείνας. Πάντως ήδη η νεολαία δειλά δειλά δείχνει τον δρόμο, με την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα θορυβημένη» αναφέρει το antinews.