Ως έσχατη λύση στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας ανέφερε το lockdown ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι ο ιός παραμένει επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα και προτελευταίο μέτρο είναι το κλείσιμο των σχολείων.

Μάλιστα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε το δεύτερο επιδημικό κύμα στη χώρα ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά, πέντε νεκρούς και περισσότερα από 60 άτομα νοσηλευόμενα. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθη και η Πλατεία Αμερικής. Όπως μάλιστα σημείωσε, σήμερα μέχρι το μεσημέρι, σε αυτές τις τρεις πλατείες έγιναν 600 rapid test, εκ των οποίων έξι βρέθηκαν θετικά, σε τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, καθώς το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε καταιγισμό τρομοφοβικών δηλώσεων περί βαρέως επιδημιολογικού φορτίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Εξάλλου και σήμερα, αναφερόμενος ο καθηγητής στα νέα κρούσματα, είπε ότι τα 163 από τα 286 συνολικά είναι στην Αττική, την οποία χαρακτήρισε επίκεντρο της πανδημίας, ενώ έκανε ειδική μνεία στην περιφέρεια Τρικάλων, όπου ανακοινώθηκαν 18 και από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα ισχύουν μέτρα τύπου Πόρου

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του νέου κορονοϊού.