Αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι νωρίς το πρωί σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο. Από το μέτρο εξαιρούντα τα βενζινάδικα. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, δήλωσε πως βρισκόμαστε σε ένα «κρίσιμο σημείο» και επανέλαβε το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». «Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ’ όλους και η πολιτεία παρακολουθεί στενά», είπε 

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα σημείωσε πως ο περιορισμός λειτουργίας των καταστημάτων όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί αφορά εκτός από την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. «Υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα», τόνισε και πρόσθεσε: 

«Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ».