Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση που προσπαθεί να καλύψει όπως όπως τις ανάγκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, την ώρα που η διασπορά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει πλέον ξεφύγει.

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ενημέρωσει το μεσημέρι (15:00) τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις της κρίσης και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η ενημέρωση γίνεται μετά τη χθεσιννή σύσκεψη, με αντικείμενο την καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς όπως φανερώνουν τα στοιχεία δεν βγαίνουν πια ούτε οι αριθμοί.

Θυμίζουμε ότι σήμερα η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές υπογραμμίζοντας πως  «με “φιέστες”, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μέτρα ακορντεόν» που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες «που συνεχώς αυξάνονται» τονίζοντας πως «”Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ” για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Απόδειξη: αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε μείωση σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».