Κι ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί αύριο Τρίτη την Καρδίτσα, που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον Ιανό, ο Δήμαρχος της Καρδίτσας μιλώντας στο OPEN, έκανε λόγο για εικόνες αποκάλυψης και εξέφρασε το φόβο ότι «μόλις πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας φοβάμαι ότι θα μείνουμε μόνοι μας».

Ο Βασίλης Τσιάκος τόνισε ότι «5.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. «Περιμένουμε αύριο τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε, αλλά εξέφρασε το φόβο ότι «μόλις πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας φοβάμαι ότι θα μείνουμε μόνοι μας».

Η κακοκαιρία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης της Καρδίτσας, ενώ στις πιο ορεινές περιοχές οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Στο Μουζάκι οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί, καθώς όπου κι αν γυρίσει κανείς βλέπει μόνο καταστροφή και λάσπη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση της 43χρονης φαρμακοποιού που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κομμένο δρόμο με ορμητικά νερά, ενώ το πρωί της Κυριακής, νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος 60χρονος που είχε καταπλακωθεί μαζί με την σύζυγό του από την στέγη του σπιτιού τους στο χωριό Καστανιά της Καρδίτσας,

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος έκανε έκκληση για βοήθεια καθώς «δεν έχει μείνει τίποτα. Τα φρεάτια ήταν όλα καθαρά». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ρίχνουν βέλη και λάσπη «Στεγνοί από τα γραφεία τους ασκούν κριτική. Το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει πολύ».

Σχολιάζοντας πόσο οχυρωμένη είναι η πόλη της Καρδίτσας, απέναντι σε τέτοια φαινόμενα τόνισε ότι «υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλα».