Τι κι αν λοιμωξιολόγοι, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επισημαίνουν ξανά και ξανά τους κινδύνους που προκύπτουν από την Θεία Κοινωνία εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση, αφού από τη μία μιλά συνεχώς για ατομική ευθύνη των πολιτών και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ακολουθεί τις επιταγές των ειδικών σε κάθε απόφαση που λαμβάνει για την πανδημία, κατόπιν αυτοδιαψεύδεται. 

Είτε σε επίπεδο πολιτικής, είτε σε επίπεδο πολιτικών. Αναφορικά με το δεύτερο, τελευταίο «κρούσμα» είναι αυτό του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος στις 16 Σεπτεμβρίου κοινώνησε στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, χωρίς καμία προφύλαξη. 

Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τέτοιους τρόπους να ικανοποιήσει ταυτόχρονα όλα τα ακροατήριά της αλλά και να μην ανοίξει πόλεμο με την Εκκλησία, χωρίς να υπολογίζει τι κοστίζει αυτό σε υγειονομικό επίπεδο. 

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του εκκλησιαστικού σάιτ Ρομφαία, που θεώρησε την κίνηση Κουμουτσάκου ως απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «πρώτα έπρεπε να “κλείσει” η Θεία Κοινωνία και μετά τα μαγαζιά». 

«Χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη. Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων! Η φωτογραφία είναι απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.