Στο στόχαστρο των «Νέων» μπήκε -για τα καλά- ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικότερα, στη στήλη του στην «Αγιογραφίες» ο αρθρογράφος της -συμφερόντων Μαρινάκη- εφημερίδας, Μιχάλης Μητσός, δεν χρησιμοποιεί τα καλύτερα λόγια για τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Υπενθυμίζει την ταλαιπωρία των οδηγών από τον Μεγάλο Περίπατο σημειώνοντας: «”Μα δεν σας αρέσει η ιδέα μου;” τους έλεγε έκπληκτος. Στο μυαλό του υπήρχε μόνο το στίγμα που θα αφήσει στην Ιστορία».

Μάλιστα θυμάται και τα εγκαίνια της Πλατείας Ομονοίας αναφέροντας:

«Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν μαζί με το συνεπαρμένο πλήθος, αλλά δεν το έβλεπε. Ήταν απορροφημένος από τους ύμνους που θα γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για τον οραματιστή που σημάδεψε τη ζωή της πρωτεύουσας-και, ποιος ξέρει, της χώρας. Όταν του επισημάνθηκε στη συνέχεια το παράπτωμά του, έπεσε από τα σύννεφα. Και ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη, μιλώντας για ένα πολύ μεγάλο λάθος».

Συμπληρώνει πως η συγγνώμη του Κώστα Μπακογιάννη αφορούσε τη συμπεριφορά των άλλων, όχι τη δική του.
«Το λάθος του ήταν ότι δεν προέβλεψε πως θα μαζευόταν αυθόρμητα πολύς κόσμος, όχι ότι δεν έδωσε ο ίδιος παράδειγμα φορώντας μάσκα» επισημαίνει.

Και συμπληρώνει:

«Τις αποστάσεις θα τις κρατούν οι άλλοι. Εκείνος και η παρέα του ανήκουν σε άλλο καθεστώς. Εκείνος είναι ο δήμαρχος. Μπορεί λοιπόν να παρακολουθεί τη συναυλία της Άννας Βίσση χωρίς κανένα μέτρο
προστασίας. Και όταν την άλλη μέρα δει τις φωτογραφίες στα social media θα εκπλαγεί και πάλι, ειλικρινά. Και θα ζητήσει ξανά συγγνώμη – ή μπορεί και όχι, δεν έχει άλλωστε και μεγάλη σημασία».

Ο αρθρογράφος καταλήγει σημειώνοντας με νόημα πως «δεν φταίει αυτός, αλλά έτσι συμπεριφέρονται οι περισσότεροι άνθρωποι που κυκλοφορούν στα μεγάλα σαλόνια της εξουσίας».