Πλήθος αντιφασιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο των επτά χρόνων της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. 

Στην Αθήνα, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος, σωματεία και ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 17:00 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Παύλου Φύσσα, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος. Ανάμεσά τους η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, που έγινε η ίδια σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα. Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η αντιφασιστική πορεία, με την Μάγδα Φύσσα στην κεφαλή να κρατά το πανό. Συλλογικό αίτημα η συλλογική καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης. 

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τα κεντρικά συνθήματα των συγκεντρώσεων είναι «Δεν είναι αθώοι» ενόψει της δικαστικής απόφασης στις 7 Οκτωβρίου αλλά και «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» ως φόρος τιμής στη μνήμη του 34χρονου μουσικού.

Εικόνες από την μεγάλη αντιφαστική κυβέρνηση στο Κερατσίνι: