Σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις έχει προκαλέσει στον Σκάι το χυδαίο σχόλιο παίκτη περί βιασμού που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πηγές από τον σταθμό του Φαλήρου κάνουν λόγο για «οικονομική καταστροφή», με τα διαφημιστικά διαλείμματα του συγκεκριμένου προγράμματος να έχουν πέσει κατακόρυφα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews, περιορίστηκαν σημαντικά τα έσοδα, οι συμφωνίες για τοποθετήσεις προϊόντων στο πρόγραμμα με τρεις μεγάλες εταιρείες ανεστάλησαν, ενώ και από τους τίτλους τέλους του προγράμματος αποχώρησαν συνολικά 21 επιχειρήσεις που έκαναν χορηγίες στο Big Brother. Ενδεικτικό είναι ότι την προηγούμενη Τετάρτη σε επεισόδιο δύο ωρών έγινε μόνο διάλειμμα, διάρκειας 9 λεπτών, στα οποία, μάλιστα, δύο σποτ δεν ήταν κανονικές διαφημίσεις, αλλά τρέιλερ εκπομπών του σταθμού.

Η απώλεια υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει τα 250.000 ευρώ την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, το σενάριο της διακοπής του Big Brother, που εξετάστηκε έστω στιγμιαία από την πλευρά του σταθμού, απορρίφθηκε για οικονομικούς λόγους, καθώς, από τα συνολικά 4 εκατομμύρια που κοστίζει το πρόγραμμα, σχεδόν τα 3 εκατομμύρια έχουν ήδη ξοδευτεί και καθιστούν οικονομικά «αυτοκτονική» για τον ΣΚΑΪ την πρόωρη λήξη του «Μεγάλου Αδελφού» χωρίς δυνατότητα απόσβεσης.