Μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες της φωτιάς που έκαψε ολοσχερώς το καμπ της Μόριας, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τον ακροδεξιό του οχετό και το ρατσιστικό μίσος απέναντι στους πρόσφυγες, προτείνοντας απελάσεις και εξορία

Εγγενές χαρακτηριστικό της ακροδεξιάς είναι ότι τροφοδοτείται από το μίσος. Το μίσος για το «άλλο», το διαφορετικό. Μονάχα ένας ακροδεξιός, μισάνθρωπος ρατσιστής θα μπορούσε να χαρεί με την τραγωδία στη Μόρια και να μιλήσει για απελάσεις ανθρώπων που για άλλη μια φορά είναι εκτοπισμένοι.

Ανθρώπων που ζούσαν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, κάτω από αντίξοες συνθήκες και βρέθηκαν ξανά να χάνουν το σπίτι τους, ακόμα κι αν αυτό ήταν μια σκηνή στα λασπόνερα. Που βρέθηκαν, ξανά, στο δρόμο, χωρίς να προλάβουν να σώσουν τίποτα από τα υπάρχοντά τους, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους από τη φωτιά που έκαψε τα πάντα.

Σε ένα χυδαίο ρατσιστικό παραλήρημα, με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο twitter, ο Κυριάκος Βελόπουλος προτείνει τη μεταφορά των προσφύγων σε νησιά της εξορίας, τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, και από εκεί να απελαθούν όλοι οι «λαθρομετανάστες».

Ως ανεκδιήγητος συνομωσιολόγος και χυδαίος ψηφολέκτης, που το τελευταίο διάστημα επιδίδεται στο να κάνει πλάτες στους αρνητές του κορονοϊού, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάνει ακόμη λόγο για «5η φάλαγγα», «υβριδικό πόλεμο» και για «δολιοφθορείς της Τουρκίας».

«Άξιος» συνεχιστής της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιεί την απελπισία των ανθρώπων για να ξυπνήσει τα πιο σκοτεινά, φασιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας.