Την ολιγωρία της κυβέρνησης να εγκαινιάσει την καινούργια μονάδα στη Μόρια, δώρο της ολλανδικής κυβέρνησης, δίχως να την έχει επανδρώσει με υγειονομικό προσωπικό, στηλιτεύει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, την ώρα που η υπεράριθμη δομή τέθηκε σε καραντίνα λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Ψυχογιός σημείωσε πως πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Νότης Μηταράκης εγκαινίασε μονάδα-φάντασμα, παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αφού δεν πήραν προσωπικό για να λειτουργήσει η δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης, ούτε καν ενίσχυσαν το νοσοκομείο της Λέσβου που δέχεται πίεση από τα κρούσματα κορονοϊού. 

Τώρα, με αφορμή το πρώτο κρούσμα σε πρόσφυγα επανέφεραν την συζήτηση για τις «κλειστές» δομές και προωθούν ιδέες περί περίφραξης, όπως υπογράμμισε.

Ας δώσουν χρήματα εκεί και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά και άλλα υπόγεια σχέδια για περίφραξη της Μόριας με κόστος 850.000 ευρώ, την φαρσοκωμωδία του πλωτού φράγματος των 500.000 ευρώ, κτλ., τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο της Λέσβου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο από τα κρούσματα, αλλά δεν ενισχύεται με προσωπικό, υπογράμμισε ο ίδιος.

Από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου λένε τώρα πως τις επόμενες ημέρες θα το επανδρώσουν. 

Για το χρονικό διάστημα από τις 2 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή της Μόριας ενώ η Αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Στον χώρο του καταυλισμού θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση.

Στον καταυλισμό σήμερα διαμένουν περίπου 12.800 άτομα σε συνθήκες υπεσυγχρωτισμού.