Το μόνο που «μεγαλώνει» τελικά είναι η πολιτική εξαπάτηση με υπογραφή Μητσοτάκη

Όταν πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση δρομολογούσε την επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση ήταν κάθετα αντίθετη κάνοντας μάλιστα λόγο για «τμηματοποίηση της χώρας και κόψιμο της Ελλάδας στα δύο»

Σήμερα φυσικά η ΝΔ προχωρά σε αυτό ακριβώς που τότε αρνούνταν και τα χειροκροτήματα όπως και οι ιαχές νίκης δεν λένε να κοπάσουν. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος τόνιζε πέρυσι, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο κατά 12 μίλια για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή και η θητεία της ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεύτερον, γιατί αν υιοθετηθεί το σκεπτικό της κυβέρνησης, τότε θα γίνει πράξη μία τμηματική επέκταση, γεγονός που δημιουργεί αρνητικό ιστορικό προηγούμενο για την χώρα και τρίτον για να μην οξυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Για «έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης» έκανε λόγο τότε, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η επιλεκτική επέκταση των χωρικών υδάτων έγινε «πρόχειρα και αποσπασματικά». «Ως προς την ουσία της ανακοίνωσης, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας», συμπλήρωνε. 

Από την άλλη σήμερα, εν μέσω χειροκροτημάτων από κυβερνητικούς βουλευτές ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, «η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια».

Και τόνισε: «H Ελλάδα μεγαλώνει. Το έχουν πει κι άλλοι. Εμείς όμως είμαστε αυτοί που το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μία θαλάσσια περιοχή συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος, σύμφωνα με άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».