Την πρώτη της κατάθεση έδωσε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά την διάρρηξη που έγινε στην οικία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, η εισαγγελέας δήλωσε πως πιστεύει ότι η παραβίαση του σπιτιού της έχει σχέση με τις βαριές υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται και εκτιμά πως στόχος ήταν ο εκφοβισμός και η απειλή.

Η ίδια η εισαγγελέας, με δήλωσή της στις «Δικογραφίες» εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός. «Έχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν», είπε.

Η κατάθεση της Ελ. Τουλουπάκη, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος προσπαθεί να αποσυνδέσει τη διάρρηξη με την έρευνα για τη Novartis.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα σχετικά ερωτήματαπου του απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε μεν βέβαιος ότι το σπίτι της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς φυλάσσεται, δήλωσε όμως πως δυσκολεύεται να απαντήσει πώς συντελέστηκε διάρρηξη σε οίκημα που βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομικής φύλαξης.

«Μην σπέρνετε τον φόβο στη Δικαιοσύνη. Η δραματοποίηση και οι τραγικές δηλώσεις απ΄ όποιον κι αν γίνονται δεν προσφέρουν και δεν προσθέτουν» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατηγορώντας μάλιστα την κ. Γεροβασίλη πως προσπαθεί να βγάλει «από τη μύγα ξύγκι αντιπολιτευτικού λογού».

Ως προς τα γεγονότα, δήλωσε με σιγουριά ότι «η πολυκατοικία φυλάσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυρίας εισαγγελέως. Έχει και επαρκή αστυνομική προστασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα». «Έγινε διάρρηξη και στο διαμέρισμα του στενού συνεργάτη του κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος κατά σύμπτωση είναι και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, και μένει ακριβώς κάτω από την κ. Τουλουπάκη».