«Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας», εκτιμά ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κοροναϊό στους διεθνείς οργανισμός.

Ουσιαστικά, ο καθηγητής πολιτικής της υγείας «αδειάζει» τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς, αφού υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε «μία στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο αντανακλαστικών κινήσεων».

Σε ανάρτηση του στο Facebook αφήνει επίσης αιχμές για αλλαγή πολιτικής χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση σε κάποιες περιπτώσεις και τονίζει ότι η στρατηγική πρέπει να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο αντανακλαστικών κινήσεων, ούτε η αλλαγή πολιτικής χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση (μη χρήση της μάσκας στα πολυκαταστήματα με απόφαση συγκεκριμένου υπουργείου).

Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει τις συντονισμένες δράσεις της πολιτείας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών.

Η στρατηγική πρέπει να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα. Θα ήταν αν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Δεν έχουμε όμως ακόμη και δεν είναι σαφές το πότε θα έχουμε.

Τα εμβόλια θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους. Και δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις όσον αφορά στην ασφάλεια των εμβολίων. Ούτε νομικές ρυθμίσεις που να παρακάμπτουν τις θεσπισμένες διαδικασίες έγκρισης εμβολίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Montag, 24. August 2020