Για προσβολές και βιαιοπραγία κατηγορεί την αστυνομία η υπεράσπιση του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, στη δίκη του στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου όπου παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά τη σύλληψή του στη Μύκονο ύστερα από καβγά. 

Η δημοσιογράφος του Sky News, Μάρθα Κέλνερ, παρακολουθεί τη δίκη και σύμφωνα με όσα αναφέρει, η υπεράσπιση του Μαγκουάιρ ισχυρίζεται πως όταν ο Άγγλος έφτασε στο τμήμα, τον προσέβαλλαν οι αστυνομικοί και τον κλώτσησαν στο πόδι λέγοντάς του «η καριέρα σου τελείωσε».

Αντίθετα, ο κατήγορος ανέφερε πως όταν ο Μαγκουάιρ πήγε στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ ισχυρίστηκε πως δύο άνδρες από την Αλβανία χρησιμοποίησαν αιχμηρό αντικείμενο τραυματίζοντας την αδελφή του, η οποία έχασε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια ειδοποίησαν τον οδηγό του βαν που είχαν, όμως αντί για το νοσοκομείο πήγε στο τμήμα.

Επίσης, η εισαγγελική ομάδα τόνισε ότι οι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα παρενέβησαν για να προσπαθήσουν να καλμάρουν την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, οι «Άγγλοι άντρες» δεν ηρέμησαν και ένας από τους κατηγορούμενους είπε «γ@μ$στε, γ@μ$στε την αστυνομία», ενώ ένας από τους αυτούς χτύπησε αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή Φάμπρικας της Μυκόνου, για διένεξη μεταξύ δύο παρεών τουριστών από την Βρετανία.

Ειδικότερα, εννέα Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν, καθώς φαίνεται να πείραξαν τις κοπέλες της παρέας τους.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν και τότε τρεις από την μία παρέα ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, έβρισαν τους αστυνομικούς και χτύπησαν έναν από αυτούς με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου. Ούτε εκεί όμως ηρεμούσαν και αρνούνταν πεισματικά να μπουν στο Τμήμα, με αποτέλεσμα να επέμβουν και άντρες της Ασφάλειας.

Αφού συνέχισαν να βρίζουν τους πάντες και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, χτύπησαν ακόμη έναν αστυνομικό, συνελήφθησαν τρία άτομα για εξύβριση και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο Μαγκουάιρ και για σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικών και σχηματίστηκε σε βάρος τους σχετική δικογραφία.