Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου θα έχει σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, που επισκέπτεται σήμερα και αύριο τη χώρα μας, για να έχει, όπως δήλωσε, μια «μία επί τόπου εικόνα της κατάστασης της μετανάστευσης», ένα μήνα μετά τη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου & Μετανάστευσης στη Βιέννη, στην οποία ο ίδιος είχε προσκαλέσει δεκάδες υπουργούς και επικεφαλής διεθνών οργανώσεων.

«Ακόμα κι αν ο κορονοϊός έχει απομακρύνει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενεργά. Τους τελευταίους μήνες ήμουν σε στενή επαφή με τους Έλληνες ομολόγους μου», δήλωσε ο Καρλ Νέχαμερ από την αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα των συνομιλιών του θα αποτελέσει και η περαιτέρω υποστήριξη της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στο πλαίσιο της νέας «Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής», η ίδρυση της οποίας αποφασίστηκε στην πρόσφατη Διάσκεψη.

Το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα υποδεχτεί στο γραφείο του την αυστριακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό, και στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Νέχαμερ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι κ.κ. Μηταράκης, Κουμουτσάκος, Χρυσοχοΐδης, θα αναχωρήσουν το μεσημέρι με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, όπου και θα επισκεφθούν τις περιοχές Καστανιές και Φέρες στον Έβρο. Τον περασμένο Μάρτιο η Αυστρία είχε αποστείλει στον Έβρο μονάδα των ειδικών δυνάμεων Cobra προς ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων.

Τέλος οι κ.κ. Μηταράκης και Κουμουτσάκος, μαζί με τον κ. Νέχαμερ και την αυστριακή αντιπροσωπεία, θα μεταβούν στη Χίο όπου, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας θα ενημερωθεί για το έργο της Ακτοφυλακής.