Ξανά μαζί στους τηλεοπτικούς δέκτες θα εμφανιστούν σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δύο μήνες και πλέον μετά την τελευταία κοινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είχε ήδη επιστρέψει σε εβδομαδιαία βάση ανακοινώνοντας την επαναφορά αρκετών μέτρων καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ειδικά μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Το ότι σήμερα θα δούμε ξανά σε έκτακτη ενημέρωση και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μάλλον μαρτυρά αυξημένο προβληματισμό και ανησυχία για την εξέλιξη της νόσου, την ώρα που κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα. Η επανεμφάνιση του καθηγητή έρχεται βέβαια και μετά από δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικό μέσο που μιλούσαν για διαφωνίες του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα.

Η τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό από το δίδυμο που για ένα τρίμηνο μας ενημέρωνε καθημερινά για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία έγινε στις 26 Μαΐου, σε αρκετά συγκινησιακό κλίμα ειδικά από τον καθηγητή. Οι δυο τους τότε έλεγαν πως αν τους δούμε να επιστρέφουν στην καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση τα πράγματα δεν θα είναι καλά.

Περίπου 2,5 μήνες μετά η κατάσταση πια προκαλεί ανησυχία, ειδικά λόγω των λεγόμενων «ορφανών» κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Αττική, αλλά και λόγω της διασποράς του ιού σε όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο το Σάββατο ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά αυστηρών μέτρων. Από σήμερα μάλιστα η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική και στα καταστρώματα πλοίων.