Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. Ειδικότερα φέρεται να επικαλείται επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του παραιτηθέντος υφυπουργού, είχε ακουστεί τον περασμένο Μάιο στην Προανακριτκή της Βουλής. Ειδικότερα, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτικη αποκάλυψε, ότι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υψηλόβαθμος εισαγγελέας Δημήτρης Κράνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να «χαριεντίζεται» με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Πριν γίνει εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, ο Δημήτρης Κράνης ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέχρι τις 30-6-2019 ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος για τη θέση της Β. Θάνου, όταν είχε αποχωρήσει από τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου.