Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Μετά την αντίδραση της Τουρκίας με αντι – NAVTEX, η κυβέρνηση διέψευσε κάνοντας λόγο για παρεξήγηση και ότι πρόκειται για άσκηση του Λιμενικού. Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX.

«Το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι, έγινε η σχετική διόρθωση, ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση» είπε ο υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος, κατήγγειλε ότι «σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο έχει αγγίξει το ζενίθ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γνώριζε ότι εκδόθηκε NAVTEX από το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή του Καστελόριζου».

«Η έκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας», απάντησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση», και κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες και ασυνεννοησία

Εντονη είναι η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου του!

Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».