Την ανησυχία του για τα εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ κακά τα δεδομένα στα σύνορά μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι από την Αλβανία, έχουν επίσης, μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Αναφορικά με τα πανηγύρια που γίνονται στη χώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι είτε θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να γίνονται με επιτήρηση και με βάση τις οδηγίες.
Τέλος, για τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο καθηγητής είπε ότι ο ιός όντως μεταδίδεται και από τον αέρα, την ώρα όπου παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας.