Ακόμη μία αεροπορική εταιρεία, η United Airlines, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απόλυση 36.000 εργαζομένων, σχεδόν το μισό προσωπικό της στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα του πλήγματος που έχει δεχθεί ο τουριστικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας.

Μεταξύ των 36.000 αυτών βρίσκονται 15.000 συνοδοί αεροσκαφών, 11.000 προσωπικό εδάφους, 5.500 συντηρητές και 2.250 πιλότους. Όλοι έχουν λάβει τη δίμηνη προειδοποίηση ότι θα απολυθούν. Η εταιρεία είπε ότι ελπίζει έως τον Οκτώβριο να μειώσει το ποσοστό των απολύσεων, δίνοντας σε κάποιους από αυτούς τους εργαζόμενους το δικαίωμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. 

Αν δεν τα καταφέρει τότε θα προχωρήσει στις απολύσεις την 1η Οκτωβρίου. Τότε αναμένεται να απολυθούν και 1.300 άτομα διοικητικό προσωπικό. Η εταιρεία σε όλο τον κόσμο απασχολεί 95.000 εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων πιέζουν το Κογκρέσο να εγκρίνει οικονομική βοήθεια ύψους 25 δισ. δολαρίων προς την εταιρεία ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, αλλά λόγω των επικείμενων εκλογών, αυτό θεωρείται πολύ δύσκολο.

Και άλλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να μειώσουν το προσωπικό τους έως τον Οκτώβριο, με την Delta να έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα στείλει ενημερωτικές προειδοποιητικές επιστολές σε περισσότερους από 2.500 από τους συνολικά 14.000 πιλότους της.