Έκκληση στους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής απευθύνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει, μάλιστα, πως «λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού».

Αυτό που φοβάται αυτή την περίοδο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι «μήπως η καλή μέχρι σήμερα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μας δημιουργήσει μία υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε να χαλαρώνουμε».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο cretapost.gr, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

Ο κ. Χαρδαλιάς την περασμένη βδομάδα επισκέφτηκε τα δύο αεροδρόμια του νησιού, το «Νίκος Καζαντζάκης» και το «Ι. Δασκαλογιάννη» προκειμένου να δοθούν και οι τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Έτσι, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα τεστ στους τουρίστες, ενώ επεσήμανε πως όλα τα συναρμόδια υπουργεία εργάζονται ώστε «η τουριστική περίοδος να κυλήσει χωρίς απρόοπτα».

Τέλος, για μία ακόμα φορά επανέλαβε πως στον βασικό σχεδιασμό βρίσκεται η λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές αν αυξηθεί ο επιδημιολογικός δείκτης «που εγκυμονεί κινδύνους αναζωπύρωσης της νόσου στη συγκεκριμένη περιοχή».