Την Ολλανδία θα επισκεφθεί αύριο ο Εμανουέλ Μακρόν για να επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε σε ό,τι αφορά το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούλιο.

Ο Ρούτε έχει τεθεί επικεφαλής ενός συνασπισμού δημοσιονομικά συντηρητικών βόρειων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες είναι αντίθετες στην πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης που προβλέπει την έκδοση χρέους από την Ε.Ε. και μεταβιβάσεις χρημάτων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Ολλανδός, ο οποίος θέλει οι μεταβιβάσεις να έχουν τη μορφή δανείων παρά επιχορηγήσεων, θα έχει συνάντηση με τον Μακρόν στη Χάγη και στη συνέχεια δείπνο εργασίας, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Πηγή με γνώση της συνάντησης δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες είναι επίσης πιθανόν να συζητήσουν το θέμα της Air France – KLM, καθώς οι χώρες τους ερίζουν για την επιρροή τους στον γαλλο-ολλανδικό αεροπορικό όμιλο.