Λίγες ώρες πριν παρουσιαστούν ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, μετά την κλήση τους, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι εκδότες Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, α μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  στην Προανακριτική κάνουν λόγο για ένα ακόμη πραξικόπημα καθώς «η πλειοψηφία της Προανακριτικής μετατρέπει μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό  όργανο της ΝΔ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ότι αρνούνται να αποδεχθούν το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθουν ως μάρτυρες στην επιτροπή ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με στόχο να «θαφτεί» το πραγματικό σκάνδαλο και επισημαίνουν ότι «όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να “θάψει” οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει».

«Σήμερα, η πλειοψηφία της προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα, μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό όργανο της ΝΔ. Απόδειξη ότι αρνούνται έως και σήμερα να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ανώτεροι και ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προανακριτική ζήτησαν να έρθουν ως μάρτυρες οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, καθώς και οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος. Η ΝΔ αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημά μας, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απόκρυψη της αλήθειας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις προχθεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο εγγράφων του FBI, μέσω των οποίων μάθαμε ποιοι γνώριζαν και από πότε ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για μίζες σε υπουργούς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αποδεικνύεται ότι το ένα και μοναδικό σκάνδαλο είναι αυτό της Novartis. Οι “κρυφοί άσσοι” όπως θέλησαν να παρουσιάσουν τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής έβγαλαν και πάλι σκάνδαλο Novartis. Η προσπάθεια, δε, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να μας πείσουν ότι δεν ισχύουν αυτά που εύκολα καταλαβαίνει κανείς όταν τα διαβάζει ήταν απλώς γελοία. Όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να “θάψει” οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει» καταλήγουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.