Μέσα στην «πανδημία» των απευθείας αναθέσεων που επικρατεί στη χώρα, άλλη μια σκανδαλώδης ανάθεση έρχεται να εμπλέξει ένα στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Πρόκειται για τον Βασίλη Φεύγα, Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ο οποίος φαίνεται παίρνει «εργολαβία» – πραγματικά και μεταφορικά – τη στρατηγική επικοινωνίας: 

Με απευθείας ανάθεση την πρώτη Ιουνίου, απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο ΕΟΤ αναθέτει στην εταιρία του Φεύγα και της συζύγου του, «Ε. ΜΥΡΟΘΕΟΥ – Β. ΦΕΥΓΑΣ ΟΕ με διακριτικό τίτλο The West Wing Campaigns», την υπηρεσία  «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας για την διαχείριση κρίσεων». 

Δεν διευκρινίζεται βέβαια στην απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, πως ακριβώς καθορίζεται αυτή η ασαφής αλλά ευφάνταστη υπηρεσία και ποιο είναι το παραδοτέο της σύμβασης μεταξύ του ΕΟΤ και της εν λόγω εταιρείας. 

Η σχετική απόφαση:

Ο Βασίλης Φεύγας

Φαντάζει πάντως με «φιλοδώρημα» την ώρα που ο ΕΟΤ έχει αναθέσει απευθείας με τη σύμβαση – μαμούθ των 32 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμη και παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. που αντιδρούν. 

Η περίπτωση του Φεύγα όμως, εγείρει ηθικό αλλά και πολιτικό ζήτημα λόγω της ταυτόχρονης κομματικής ιδιότητας και προσωπικής σχέσης με τον πρωθυπουργό.