Δεν αποφάσισε ξαφνικά ο ιός από μόνος του να είναι λιγότερο θανατηφόρος, απαντάει στους Ιταλούς γιατρούς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εξακολουθεί να είναι ένας θανατηφόρος ιός», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν του Προγράμματος Εκτακτης Ανάγκης Υγείας του Π.Ο.Υ., σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού. «Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας αυτού του ιού. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μη δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι ξαφνικά ο ιός αποφάσισε από μόνος του να είναι λιγότερο παθογόνος».

Η δήλωση αυτή του Μάικλ Ράιαν αφορούσε ουσιαστικά τη συνέντευξη στην ιταλική κρατική τηλεόραση του Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, επικεφαλής εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε, στη Λομβαρδία της Ιταλίας., ο οποίος είπε ότι τα τελευταία επιχρίσματα που ελήφθησαν από ασθενείς είχαν τόσο χαμηλά στοιχεία παρουσίας του ιού, που ο νέος κορονοϊός «κλινικά δεν υπάρχει πλέον».Remaining Time-0:01FullscreenMute

«Ίσως πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό και να εξετάσουμε τις υποθέσεις που παρατηρούν οι συνάδελφοί μας στην Ιταλία», δήλωσε ο Δρ Ράιαν. «Μπορεί να μη γίνεται λιγότερο ισχυρός ο ίδιος ο ιός. Ισως εμείς ως κοινότητα, ως πλανήτης, μειώνουμε με επιτυχία τον αριθμό, την ένταση και τη συχνότητα της έκθεσης σε αυτόν τον ιό… Ο ιός φαίνεται πιο αδύναμος, αλλά μπορεί να είναι πιο αδύναμος επειδή τα πηγαίνουμε καλύτερα, όχι επειδή ο ίδιος ο ιός εξασθενεί», πρόσθεσε.